Vi låser din maskin

Vad kostar ditt stillestånd?

Wiking-Lock

Wiking Lock AB i Kalmar har under sju års tid utvecklat Maskinlås, detta lås har två patent och är varumärkesskyddat.
Efter ett par år kunde vi få en maskinklass hos SSF Svenska Stöld Föreningen med norm och klass att testa låset i. Maskinklass SSF Normen är 1072 och klass 5.
Låset är utvecklingstestat hos SSF och senare testat hos SP i Borås och klarat SSF Norm 1072 Klass 5.
Vi har även en stöldtestad grov kätting, testad i Stöldklass 5.
I combination av Wiking Lock låset klass 5 och stöldkättingen klass 5 så låser vi lätt alla typer av Skogsmaskiner, skördare, lantbruksmaskiner och entreprenad maskiner. (bl.a. skopor)
Vi har också beslag för att låsa fyrhjulingar och snöskotrar.
Vårt kraftiga maskinlås i maskinklass 5 har många utbytbara beslag beroende vad som skall låsas antingen enbart med låsbygel eller i kombination med 2 meters eller 2,5 meters kätting.
Specialbeslag i olika modeller finns för att låsa midjestyrning, lastflak, fliscontainer.
Vi har också tagit fram ett special beslag för att låsa containerdörrar som överlägset allt annat som finns att tillgå i branschen. Detta används också till att låsa dörrarna på vindkraftverk och tillhörande elcentral.
Förutom våra egna lås och kättingar marknadsför vi kamerautrustning, flera sorter av larm och spårutrustning samt DNA för märkning av maskiner m.m.
Kameratillstånd kan krävas i vissa fall, kontakta din Länstyrelse.
Vårt lås är tillverkat av svenskt stål, och tillverkat i Sverige.
Wiking Lock AB är ensamma om att marknadsföra ett fulländat Maskinklassat lås i klass 5 i hela EU, kanske i hela världen.